• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

کوه هزارچم

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



هزارچم، کوه kūh-e hezār-čam ، کوهی واقع در جنوب گردنۀ شاه‌نشین و قلۀ هومند شاه‌نشین.

[ویرایش]

۱ - موقعیت جغرافیایی



قلۀ این کوه با ارتفاع ۵۵۰‘ ۳ متر از سطح دریا و موقعیت جغرافیایی °۵۱ و ´۵۸ طول شرقی، و °۳۵ و ´۲۴ و ´´۱۸ عرض شمالی، در بالاترین نقطه از یالی موسوم به همین نام جای دارد که از شمال قلۀ کماچال، پس از گردنه آغاز می‌شود و تا زیر قلۀ هومند شاه‌نشین به سوی شمال پیش می‌رود.
[ویرایش]

۲ - یال جنوب شرقی قلۀ هزارچم، مسیر صعود به قلۀ توچال



قلۀ هزارچم در قسمت جنوبی خود دو رشته یال جدا و با فاصله از یکدیگر دارد که یکی به سمت جنوب شرقی، و دیگری به سمت جنوب غربی سرازیر می‌شود. کوهنوردان در گذشته برای صعود به قلۀ توچال از یال جنوب شرقی قلۀ هزارچم استفاده می‌کردند. در واقع مسیر اصلی صعود به قلۀ توچال از طریق روستای پس‌قلعه، درۀ اوسون، یال اسپیدکمر، قلۀ هزارچم، گردنۀ شاه‌نشین و سرانجام، قلۀ توچال بوده است. یکی از علل ساخت جان‌پناه اسپیدکمر قرار گرفتن در این مسیر صعود بوده است.
[ویرایش]

۳ - چشم‌انداز قلۀ کوه



از فراز این کوه درۀ پهناور فراخلا در شرق، و درۀ مال‌احمد و اسپی‌او را در غرب به خوبی می‌توان مشاهده‌کرد.
[ویرایش]

۴ - قرارداشتن تأسیسات پیست اسکی تله‌کابین توچال در قسمت میانی و جنوبی کوه



امروزه در قسمت میانی و جنوبی این کوه تأسیسات پیست اسکی ایستگاه پنجم تله‌کابین توچال قرار دارد. وجود جادۀ خاکی این تله‌کابین سبب شده است که قسمتهایی از یال شرقی، قله و یال شمالی آن تخریب شود.
[ویرایش]

۵ - هدف صعود نبودن کوهنوردان



برای رسیدن به این قله می‌توان از مسیرهای گوناگون گذر کرد. قلۀ هزارچم به سبب قرار گرفتن بر سر راه ارتفاعات بلندتر هیچ‌گاه هدف کوهنوردان به شمار نمی‌رود و غالباً افرادی که قصد صعود به توچال یا قله‌های دیگر را دارند، از آن عبور می‌کنند.
[ویرایش]

۶ - منبع



یاسینی، مجید، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه تهران بزرگ،برگرفته از مقاله «هزارچم، کوه» ص۱۶۶۶.    


رده‌های این صفحه : کوه های تهران | کوه هزارچم




جعبه ابزار