• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

کتابخانه عظیمی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



عظیمی، کتابخانه ketāb-xāne-ye azīmī ، کتابخانه‌ای عمومی در خیابان شریعتی، نرسیده به میدان قدس، کوچۀ مهنا، واقع در محدودۀ منطقه ۱ شهرداری
کتابخانه عظیمی
نامکتابخانه عظیمی
استانتهران
دیرینگی۱۳۷۱ ش
دوره ساخت اثر۱۳۷۱ ش
مالک اثر صادق عظیمی
مالک فعلی اثرزیر نظر شهرداری منطقه ۱ تهران بود، اما در ۱۳۷۶ ش به مجموعه مراکز سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران


[ویرایش]

۱ - زمان تاسیس



این کتابخانه در ۱۳۷۱ ش در زمینی به مساحت ۵۰۰ مـ۲ به‌ کوشش دکتر صادق عظیمی تأسیس شد.
[ویرایش]

۲ - تاریخچه مالک کتابخانه



صادق عظیمی در تهران زاده شد و پس از پایان تحصیلات متوسطه، به پاریس عزیمت کرد و دورۀ پنج‌سالۀ مهندسی راه و ساختمان و دورۀ دوسالۀ انستیتو شهرسازی دانشگاه پاریس را با موفقیت به پایان رساند و سپس به ایران بازگشت.
عظیمی از ۱۳۱۴ تا ۱۳۱۸ ش، در شهرداری تهران مشغول به کار شد و تشکیلات جدید ادارۀ فنی شهرداری را پایه‌گذاری و مدیریت کرد. او سال‌ها در دانشکده‌های فنی و صنعتی، پلی‌تکنیک، و هنرسرای عالی مشغول به‌تدریس بود. عظیمی در ۱۳۳۳ ش به ژنو عزیمت کرد و پس از اخذ مدرک دکتری علوم سیاسی در انستیتو دانشگاه مطالعات عالی بین‌المللی ژنو، به مدت ۲۰ سال به‌عنوان نمایندۀ دولت ایران در کنفرانس‌های بین‌المللی یونسکو شرکت کرد. کتاب بیست‌هزار مثل، حکمت و اصطلاح اثر او ست.
[ویرایش]

۳ - اداره کتابخانه



کتابخانۀ دکتر عظیمی درآغاز، زیر نظر شهرداری منطقۀ ۱ تهران بود، اما در ۱۳۷۶ ش به مجموعۀ مراکز سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران پیوست.
[ویرایش]

۴ - انتقال موقعیت کتابخانه



این کتابخانه در بهمن ۱۳۸۹ به‌سبب احداث متروی شهید صدر، به‌طور کامل تخریب شد و به مکان کنونی (۱۳۹۱ ش) که ساختمانی استیجاری است، انتقال یافت.
[ویرایش]

۵ - معماری کتابخانه



اکنون کتابخانۀ دکتر عظیمی در فضایی به مساحت ۵۵۰ مـ۲، و دارای دو طبقه است. در طبقۀ اول، مخزن کتاب‌ها و یک اتاق مطالعه، و در طبقۀ دوم، قرائت‌خانه قرار دارد؛ افزون بر این، دارای ۴۰۰ مـ۲ فضای سبز است که از آن نیز می‌توان برای مطالعه استفاده کرد.
مخزن این کتابخانه ۰۰۰‘۲۱ جلد کتاب و مجله را در خود جای داده است. نظام دسترسی به مجموعه بسته، و فهرست‌نویسی کتاب‌های موجود در آن به‌صورت توصیفی و تحلیلی است. واقع‌شدن مترو در کنار کتابخانه موجب دسترسی راحت‌تر علاقه‌مندان به آن شده است.
[۱] اسماعیلی (کارمند اداری کتابخانۀ دکتر عظیمی)، گفت‌وگو با مؤلف.

[ویرایش]

۶ - پانویس


 
۱. اسماعیلی (کارمند اداری کتابخانۀ دکتر عظیمی)، گفت‌وگو با مؤلف.

[ویرایش]

۷ - منبع



بشری، نفیسه، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه تهران بزرگ، برگرفته از مقاله «کتابخانه عظیمی»، ص۱۱۸۴.    


رده‌های این صفحه : کتابخانه های تهران




جعبه ابزار