• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

کتابخانه حکیمیه

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



حکیمیه، کتابخانه ketāb-xāne-ye hakīmiy(yy)e ، کتابخانه‌ای واقع در شهرک حکیمیه
کتابخانه حکیمیه
نامکتابخانه حکیمیه
استانتهران
بخششهرک حکیمیه
دیرینگی۱۳۷۸ ش
دوره ساخت اثر۱۳۷۸ ش


[ویرایش]

۱ - زمان تاسیس



این کتابخانه در ۱۳۷۸ ش در منطقۀ ۴ ناحیۀ ۸ شهرداری تهران در بوستان نور شهرک حکیمیۀ تهران‌پارس، فاز یک، ضلع جنوبی شهرک خانه‌گستر تأسیس شد. کتابخانه در ساختمانی مستقل از خانه فرهنگ قرار دارد و تنها کتابخانۀ شهرک محسوب می‌شود.
[ویرایش]

۲ - معکاری بنا



کتابخانه در فضایی با مساحت ۴۸۰ مـ۲، و در یک طبقه احداث شده است. از این مساحت، ۲۰۰ مـ۲ آن به سالن مطالعه، ۲۰ مـ۲ به بخش مخزن، ۱۰ مـ۲ به قسمت نشریـات، ۱۵ مـ۲ به بخش اداری و ۲۰ مـ۲ به قسمت خدمات فنی تخصیص داده شده است.
[ویرایش]

۳ - کتاب‌های کتابخانه



این کتابخانه دارای مخزنی با گنجایش ۰۰۰‘۲۵ جلد کتاب است و با اینکه کتابخانه‌ای عمومی است، در زمینه‌های مختلفی دارای کتاب است. از این میان، ۸۰۰‘۱ جلد به کتابهای کودک و نوجوان، به‌عنوان بخش جانبی کتابخانه؛ ۲۰۰‘۱ جلد به کتاب‌های مرجع و ۲۰۰ جلد به کتاب‌های کمک آموزشی تعلق دارد. افزون بر این، کتابخانه دارای ۴۰ عنوان نشریه و ده‌ها نسخۀ لوح فشرده در زمینه‌های مختلف است.
[ویرایش]

۴ - عضویت در کتابخانه



عضویت در کتابخانه به دو صورت عادی و ویژه صورت می‌پذیرد. عضویت ویژه صورت جدیدی از عضویت است که از ۱۳۸۹ ش ایجاد شده است. از آن تاریخ، کلیۀ کتابخانه‌های تحت پوشش شهرداری به صورت یک شبکۀ واحد و یکپارچه درآمد و کسانی که دارای عضویت ویژه باشند،

امکان استفاده از ۸۰ کتابخانۀ تحت پوشش سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران را نیز دارند. عضویت عادی با پرداخت سالانه ۰۰۰‘۳۰ ریال، و عضویت ویژه با پرداخت۰۰۰‘۸۰ ریال در سال میسر است. از بدو تأسیس کتابخانۀ حکیمیه تا ۱۳۹۱ ش، ۵۷۳‘۹ تن به عضویت آن درآمده‌اند که از آن میان ۰۰۰‘ ۷ تن زن، و ۵۷۳‘۲ تن مرد بوده‌اند.
[ویرایش]

۵ - بیشتر مراجعان کتابخانه



بیشتر مراجعان کتابخانه را دانش‌آموزان و دانشجویان تشکیل می‌دهند و کسانی از گروه‌های دیگر اجتماعی مانند زنان خانه‌دار نیز در میان مراجعان دیده می‌شوند و از لحاظ سنی بیشتر در طیف سنی ۱۵ تا ۳۰ سال قرار دارند. ۳ کتابدار زیرنظر مدیریت مسئول کتابخانه به مراجعه‌کنندگان خدمات می‌دهند.
[ویرایش]

۶ - برگزاری برنامه



کتابخانۀ حکیمیه برپایۀ معیارهایی چون مساحت، تعداد کتاب‌های مخزن، تعداد اعضاء و دیگر موارد در شمار کتابخانه‌های درجۀ ۳ دسته‌بندی شده است. از سوی کتابخانۀ حکیمیه برنامه‌های متنوعی چون نقالی، بررسی و نقد کتاب برای علاقه‌مندان، از جمله دانش‌آموزان (از طریق مدارس) برگزار می‌شود؛ اما به سبب نبود سالن اجتماعات در کتابخانه، این‌گونه برنامه‌ها در محل سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی حکیمیه اجرا می‌گردد.
[۱] کیانی (مسئول کتابخانۀ حکیمیه)، مصاحبه با مؤلف.
[۲] مرادی (مسئول امور کتابخانه‌های سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران)، مصاحبه با مؤلف.

[ویرایش]

۷ - پانویس


 
۱. کیانی (مسئول کتابخانۀ حکیمیه)، مصاحبه با مؤلف.
۲. مرادی (مسئول امور کتابخانه‌های سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران)، مصاحبه با مؤلف.

[ویرایش]

۸ - منبع



بهمنش، تهمینه، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه تهران بزرگ، برگرفته از مقاله «کتابخانه حکیمیه»، ص۷۹۳.    


رده‌های این صفحه : کتابخانه های تهران




جعبه ابزار