• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

پایگاه امداد و نجات داوودی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



داوودی، پایگاه امداد و نجات pāygāh-e emdād va nejāt-e dāvūdī ، پایگاهی واقع در مسیر دربند شیرپلا برای کمک به کوهنوردان آسیب‌دیده. 
پایگاه امداد و نجات داوودی
Dawoodi Rescue Base
پایگاه امداد و نجات داوودی
اطلاعات کلی
نام‌رسمی پایگاه امداد و نجات داوودی
استان تهران
شهرستان تهران
اطلاعات‌جغرافیایی
مساحت حدود ۳۰ مـ۲ وسعت


[ویرایش]

۱ - وجه تسمیه



نام این پایگاه برگرفته از نام محمد داوودی، نایب‌رئیس وقت فدراسیون کوهنوردی ایران است که در ۱۳۶۸ ش، به هنگام صعود از دیوارۀ علم‌کوه بر اثر عارضۀ اِدِم ریوی، جان سپرد. پس از این حادثه در ۱۳۶۹ ش، فدراسیون کوهنوردی با همکاری کارکنان مجتمع رودبارک بنای این پایگاه را برای استقرار امدادگران کوهستان در مسیر کوهستانی شیرپلا و در کنار کافۀ رجب ساخت.
[ویرایش]

۲ - موقعیت جغرافیایی



ساختمان این پایگاه با حدود ۳۰ مـ۲ وسعت، در دو طبقه از آجر، سنگ و سیمان ساخته شده است. گنجایش خواب آن برای امدادگران مستقر در پایگاه مناسب است. پایگاه داوودی در موقعیتی قرار دارد که در سراسر سال از آب لوله‌کشی و تلفن بهره‌مند است و امکان صعود به آن وجود دارد. نزدیک‌ترین روستا به این پایگاه، روستای پس‌قلعه است. راه دستیابی به این پایگاه راه پاکوبی است که از میدان سربند روستای پس‌قلعه تا دوراهی اوسون و از آنجا تا کافۀ رجب و پایگاه امتداد دارد.
[ویرایش]

۳ - برنامه کاری



در این پایگاه در روزهای پنجشنبه و جمعۀ هر هفته امدادگران کوهستان برای کمک به کسانی که در مسیر دربند ـ شیرپلا تا توچال دچار آسیب شوند، حضور دارند. بلندترین قله‌ای که از این پاسگاه قابل دسترسی است، قلۀ توچال است.
[ویرایش]

۴ - مدت زمان لازم برای رسیدن



به طور معمول برای رسیدن به این مکان از روستای پس‌قلعه حدود ۱ تا ۵/ ۱ ساعت و از آنجا تا قلۀ توچال حدود ۳ تا ۴ ساعت زمان لازم است و در روزهای عادی به‌جز امدادگران کوهستان، کس دیگری از این پایگاه جهت شب‌مانی استفاده نمی‌کند.
[ویرایش]

۵ - منبع



صفری، سیما،مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه تهران بزرگ، برگرفته از مقاله «پایگاه امداد و نجات»، ص۸۴۵.    






جعبه ابزار