مجموعه سینمایی بوستان ملت
ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف
بوستان ملت، مجموعۀ سینمایی\ majmūʾe-ye sīnemāyī-ye būstān-e mellat\ ، یا پردیس ملت، مجموعهای واقع در جنوب غربی بوستان ملت.
[ویرایش]
این مجموعۀ سینمایی در زمینی به مساحت ۰۰۰‘۶ مـ۲ در منتهاالیه جنوب غربی بوستان ملت واقع شده است.
[ویرایش]
هدف از طراحی این مجموعه، گسترش فعالیتهای فرهنگی و هنری در مجاورت فعالیتهای تفریحی بوده است.
[ویرایش]
این مجموعه که ساخت آن توسط
شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران در اوایل سال ۱۳۸۵ ش شروع شد، در ۱۹ آبان ۱۳۸۷ به بهرهبرداری رسید.
[ویرایش]
این مجموعۀ سینمایی شامل دو بخش کودکان و بزرگسالان است. بخش کودکان شامل سینمای کودکان و تئاتر، و بخش بزرگسالان شامل سالنهای نمایش فیلم است. این مجموعه با زیربنای ۰۰۰‘۱۵ مـ۲ شامل ۴ سالن سینما هریک به ظرفیت ۲۸۰ تن و یک سالن نمایش کوچک (سینمای ویژه) به ظرفیت ۳۰ تن، به همراه فضاهای فرهنگی و فضاهای نمایشگاهی، رستوران، کافیشاپ، فروشگاه کتاب و محصولات فرهنگی، فضای بحث و تبادل نظر و فضاهای خدماتی گذران اوقات فراغت در بوستان را فراهم میآورد. همۀ سالنهای این سینما مجهز به سیستم پخش دالبی دیجیتالاند. یکی از سالنهای سینما دارای سن است و امکان برگزاری همایشها، میزگردها و کنسرتهای موسیقی را دارد. همچنین کلیۀ امکانات درون سالنهای سینما خوداطفاء و ضد حریقاند. این مجموعه ظرفیت جمعیتی حدود ۵۰۰‘۲ تن را دارد.
[ویرایش]
معمار مجموعۀ سینمایی پردیس ملت رضا دانشمیر فارغ التحصیل کارشناسی ارشد معماری از
دانشکده معماری دانشگاه علم و صنعت بوده است
[ویرایش]
سازماندهی فضای این مجموعه با توجه به شکل کشیده و نامعین زمین آن، به گونهای طراحی گردیده است که ایدهای از فضا را با برنامه و سازۀ پروژه مطرح، و با طبیعت زیبای محیط تلفیق کند. یک قاب مکعبی شفاف عناصر بیرون و درون پروژه را در بر میگیرد به گونهای که از یکسو عناصر تیرۀ ثابت مثل سالنهای نمایش، بخشهای اداری، تأسیساتی و خدماتی در درون مجموعه، و منظرۀ کوههای شمال تهران، درختها و فضای سبز بیرون از مجموعه، و از سوی دیگر عناصر متحرک مانند بازدیدکنندگان داخلی و گردشگران بوستان با یکدیگر در این قاب مکعبی جای گرفتهاند و افزون بر ایجاد مفهوم شفافیت مورد نظر، پویایی مجموعه را از لحاظ بصری نیز ارتقاء میبخشند.
در این مجموعه با استفاده از اتصال شیب گردان دو سالن نمایش در امتداد یکدیگر، ایوان سرپوشیدۀ بزرگی نیز ایجاد گردیده که برای اجرای مراسم فرهنگی و اجتماعی بسیار مفید است. این مجموعه از ۳ فضای باز تشکیل میشود: فضای اول زیرزمین، فضای دوم همکف، و فضای سوم در بالاترین سطح که به رستوران اختصاص یافته است. این ۳ فضای باز افقی توسط دو فضای عمودی در دو سوی خود به یکدیگر متصل شدهاند.
[ویرایش]
[ویرایش]
•
جعفری،شیوا، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه تهران بزرگ،برگرفته از مقاله «بوستان ملت، مجموعه سینمایی» ص۵۴۸.