• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

شهرک ولیعصر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



ولیعصر، شهرک \ šahrak-e valī(iyy-e)ºasr \ ، شهرکی در محلۀ اراج، واقع در منطقۀ ۱ شهرداری تهران.

[ویرایش]

۱ - موقعیت جغرافیایی



این شهرک از شمال به بزرگراه ارتش، از شرق به بزرگراه امام علی، از جنوب به خیابان ۲۰متری حدفاصل خیابان گلزار، و از غرب به باغها و محلۀ اراج محدود است و طبق تقسیم‌بندی شورایاری محله‌های منطقۀ ۱ شهرداری تهران جزو شورایاری محلۀ اراج به‌شمار می‌رود.
[ویرایش]

۲ - پیشینۀ تأسیس



پیشینۀ تأسیس این شهرک به اواخر دهۀ ۱۳۵۰ ش و اوایل دهۀ ۱۳۶۰ ش بازمی‌گردد.
[ویرایش]

۳ - دورۀ پیش از انقلاب اسلامی



در دورۀ پیش از انقلاب اسلامی قسمتی از اراضی این شهرک، در غرب خیابان گلزار شمالی جزو حریم رودخانۀ دارآباد به‌شمار می‌رفت. بخشی از زمینهای غربی این خیابان به گفتۀ اهالی شهرک، متعلق به تیمسار سرلشکر حسن ارفع بود و بخشهایی دیگر نیز به شخصی یهودی معروف به مهندس برال تعلق داشت.
[ویرایش]

۴ - پس از پیروزی انقلاب اسلامی



پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در اواخر سال ۱۳۵۸ ش، بخشهایی از این اراضی را خریداری، و بخشی را نیز مصادره کرد و آنها را به حدود ۱۵۰ قطعۀ ۲۳۰مترمربعی تفکیک، و به افرادی که فاقد مسکن بودند، واگذار کرد. برای زمینهای تفکیک شده، سازمان زمین شهری تهران سند مالکیت صادر کرد که این امر سبب شد تا این اراضی در تملک خصوصی افراد قرار بگیرد.
[ویرایش]

۵ - تفکیک شهرک



در شهرک ولیعصر، افزون بر تفکیک زمین برای منازل مسکونی، معابر و گذرهایی نیز در نظر گرفته شده است. خیابان گلزار از خیابانهای اصلی شهرک، و خیابانهای شهید پروین و صادقی‌مقدم از خیابانهای غربی شهرک به شمار می‌آیند.
[ویرایش]

۶ - نوسازی شهرک



به‌سبب فرسوده‌بودن بافت مسکونی شهرک ولیعصر، از اوایل دهۀ ۱۳۸۰ ش، برخی از ساختمانهای این شهرک تخریب و نوسازی شد. امروزه درصد بسیاری از ساختمانهای این شهرک نوسازی شده، و به آپارتمانهای ۴ تا ۵ طبقه بدل شده‌ است.
[ویرایش]

۷ - برخی اماکن عمومی



در این شهرک، حسینیۀ ولیعصر، درمانگاه محمد رسول‌الله، دو مدرسه، یک پارکینگ عمومی و یک بوستان وجود دارد.
[ویرایش]

۸ - منبع



جعفری، شیوا، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه تهران بزرگ، برگرفته از مقاله "ولیعصر، شهرک"، ص۱۶۵۷.    






جعبه ابزار