• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

شهرک نفت

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



نفت، شهرک \ šahrak-e naft \ ، یا محلۀ نفت، شهرکی در شمال شرقی تهران میان شهرک دانشگاه و شهرک شهید محلاتی، واقع در ناحیۀ ۶ شهرداری منطقۀ ۱ تهران.

[ویرایش]

۱ - بر اساس تقسیمات شورایاریهای محلات منطقۀ ۱



شهرک نفت بر اساس تقسیمات شورایاریهای محلات منطقۀ ۱ شهرداری تهران همراه با شهرکهای گلها، البرز و دانشگاه یک محله را تشکیل می‌دهند و دارای یک شورایاری‌اند.
[ویرایش]

۲ - در چارچوب تقسیمات منطقه‌ای



شهرک نفت را در چارچوب تقسیمات منطقه‌ای به‌عنوان محله نیز تعریف کرده‌اند که شامل ۵ شهرک به نامهای شهرک صدف، شهرک آفتاب و مهتاب، شهرک آرمانیه، شهرک بام تهران و شهرک خلبانان شکاری است.
[ویرایش]

۳ - نامگذاری شهرک



نخستین فعالیتهای ساخت پروژه‌های آپارتمانی در این محله، در ۱۳۶۰ ش به همت تعاونی مسکن کارکنان پالایشگاه تهران صورت پذیرفت؛ از این‌رو، نام شهرک نفت بر آن نهاده شد.
[ویرایش]

۴ - جمعیت ساکن در شهرک



از ۱۳۶۲ ش با اتمام بخشی از کارهای ساختمان‌سازی عده‌ای در این محله سکنا گزیدند و با توسعۀ کارهای ساخت‌وساز، بر شمار جمعیت آن افزوده شد؛ تا آنکه در حال حاضر (۱۳۸۸ ش) شمار ساکنان این شهرک در حدود ۰۰۰‘۴۰ تن تخمین زده شده است.
[ویرایش]

۵ - ساکنان شهرک نفت



در ابتدا بیشتر ساکنان شهرک نفت را کارمندان وزارت نفت و پالایشگاه تهران تشکیل می‌دادند.
[ویرایش]

۶ - ادارۀ امور شهرک نفت



پس از منحل‌شدن تعاونی مسکن کارکنان پالایشگاه تهران، نمایندگان شورایاری محلۀ شهرک نفت که با آراء مردم محله انتخاب می‌شوند، زیر نظر شهرداری منطقۀ ۱ تهران ادارۀ امور شهرک نفت را بر عهده گرفته‌اند.
[ویرایش]

۷ - امکانات محلۀ شهرک نفت



محلۀ شهرک نفت در حال حاضر دارای دو دبستان، دو دبیرستان و یک مدرسۀ راهنمایی دخترانه است. ساختمان اصلی دانشگاه پیام نور در ابتدای خیابان کنگان و همچنین دفتر مرکزی مؤسسۀ حمایت از کودکان سرطانی (محک) و مجتمع تفریحی وزارت امور خارجه در این محله قرار دارند.
امکانات ورزشی این محل نیز در حال حاضر یک قطعه زمین چمن مصنوعی و یک سوله است. مسجد امام مهدی (ع) که در سالیان گذشته به صورت نیمه‌تمام رها شده بود، اکنون در مجاورت همان زمین در حال ساخت است. همچنین در این محله به منظور ایجاد برخی امکانات فرهنگی همچون کتابخانه و سالن اجتماعات، مجتمع بزرگی در ۵ طبقه، در حال احداث است.
[۱] تحقیقات میدانی مؤلف
[۲] «شورایاری محلات»، ناحیۀ ۱ (مل‌ )

[ویرایش]

۸ - پانویس


 
۱. تحقیقات میدانی مؤلف
۲. «شورایاری محلات»، ناحیۀ ۱ (مل‌ )

[ویرایش]

۹ - منبع



شیرازی نژاد، آزاده، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه تهران بزرگ،برگرفته از مقاله "نفت، شهرک"، ص۱۶۰۸.    






جعبه ابزار