• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی جمهوری اسلامی ایران

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



نمایشگاههای بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران، شرکت سهامی šerkat-e sahāmī-ye namāyešgāhhā-ye beyn-o(a)l-melalī-ye jomhūrī-ye eslāmī-ye īrān ، یا نمایشگاه بین‌المللی تهران، مؤسساتی واقع در بزرگراه شهید چمران، در منطقۀ ۳ شهرداری تهران.

[ویرایش]

۱ - تاریخچه



منطقه‌ای که امروزه (۱۳۹۰ ش) نمایشگاه بین‌المللی در آن قرار دارد، در گذشته بخشی از زمینهای اوین به شمار می‌آمده است.
[۱] ستوده، منوچهر، جغرافیای تاریخی شمیران، ج ۱، ص ۱۲۶- ۱۲۹، تهران، ۱۳۷۱ ش.
پیشینۀ تأسیس این نمایشگاه که به «نمایشگاه بین‌المللی تهران» مشهور است، به ۱۳۳۸ ش بازمی‌گردد. در ۱۳۴۶ ش و پس از اختصاص فضای مورد نیاز به نمایشگاه فعالیت ساخت سالنهای نمایشگاهی و اداری آغاز، و در ۱۳۴۸ ش نخستین نمایشگاه بین‌المللی با نام «نمایشگاه آسیایی» به مدت ۲۱ روز و با حضور ۳۳ کشور برگزار شد. نمایشگاه بین‌المللی تهران در ۱۳۵۵ ش به عضویت اتحادیۀ نمایشگاههای بین‌المللی (UFI) و نیز اتحادیۀ جهانی نمایشگاهها (BIE) که مسئولیت برگزاری نمایشگاههای اکسپو را بر عهده دارد، درآمد.
[ویرایش]

۲ - موقعیت جغرافیایی



نمایشگاه بین‌المللی تهران به طور کلی در فضایی به مساحت حدود ۰۰۰‘۸۵۰ مـ۲ ساخته شده است که ۰۰۰‘۱۲۰ مـ۲ آن فضای سرپوشیده، ۰۰۰‘۳۵۰ مـ۲ فضای باز نمایشگاهی، و حدود ۲۲ هکتار فضای سبزی است که محیط دلپذیری را برای شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان ایجاد نموده است، و حدود ۲۱ هکتار آن نیز راههای دسترسی به سالنهای مختلف و محوطۀ نمایشگاه است.
[ویرایش]

۳ - مسجد حضرت ابراهیم (ع)



در مجموعۀ نمایشگاه بین المللی تهران، مسجدی به نام مسجد حضرت ابراهیم (ع) قرار دارد. این مسجد که دارای معماری ویژه‌ای است، ۲۰۰‘۱ مـ۲ مساحت، و مناره‌ای به ارتفاع ۷۰ متر دارد.
[ویرایش]

۴ - مجمع عمومی شرکت



مجمع عمومی، هیئت مدیره، بازرس (حسابرس) و مدیرعامل از ارکان شرکت سهامی نمایشگاههای بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران‌اند؛ و از اعضای مجمع عمومی شرکت می‌توان اینان را یاد کرد: وزیر بازرگانی که ریاست مجمع عمومی را برعهده دارد، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان توسعۀ تجارت ایران، رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن، و رئیس اتاق تعاون.
[ویرایش]

۵ - امکانات موجود



نمایشگاه بین‌المللی تهران امکانات و تسهیلات زیادی ازجمله خدمات بانکی، گمرکی، بیمه‌ای، ارتباطی از قبیل تلفن، دورنما و اینترنت، غرفه‌سازی و تجهیز غرفه، آتش‌نشانی، هلال‌احمر و امکان برگزاری نمایشگاههای مجازی را در اختیار مشارکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان قرار می‌دهد. همچنین ۳ پارکینگ در شمال، غرب و جنوب نمایشگاه، سالن همایش و نمایش فیلم، چند رستوران و کافی‌شاپ، فروشگاههای عرضۀ مواد غذایی، چاپخانه و گلخانه از دیگر امکانات موجود در نمایشگاه بین‌المللی تهران به شمار می‌آیند.
[ویرایش]

۶ - وظایف



برگزاری نمایشگاههای تخصصی و بین‌المللی بازرگانی در داخل و خارج از ایران؛ همکاری با اتحادیه‌های نمایشگاههای جهانی، شرکت در سمینارها و کنفرانسهایی در این زمینه، و اقدام به تشکیل مجامع مشابه با رعایت قوانین و مقررات در ایران؛ نمایش و معرفی دستاوردها و تولیدات صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدمات بازرگانی فنی و مهندسی کشور از طریق برپایی و ادارۀ مراکز و غرفه‌های نمایشگاهی در داخل و خارج از ایران؛ و ایجاد تعامل با اشخاص حقیقی و حقوقی در امور مربوط به وظایف شرکت، شامل تأسیس یا مشارکت در تأسیس نمایشگاههای دائمی و موقت داخلی و خارجی از طریق سرمایه‌گذاری ازجمله وظایف شرکت سهامی نمایشگاههای بین‌المللی ایران است.
[ویرایش]

۷ - اهداف



از اهداف این شرکت می‌توان به افزایش رضایت خاطر مشتریان و دیگر طرفهای ذی‌نفع، توسعۀ رویدادهای نمایشگاهی از طریق به کارگیری مؤثر و کارآمد منابع و ظرفیتهای موجود، مدیریت بر عملکرد مجریان نمایشگاهی در راستای ارتقای سطح کیفی برگزاری نمایشگاهها، گسترش زیرساختهای فیزیکی و بهینه‌سازی مصرف در راستای افزایش سطح کارآیی شرکت، ایجاد فضای مشارکت و توانمندسازی سرمایه‌های انسانی به عنوان اصلی‌ترین منابع شرکت، افزایش اعتبار و شهرت بین‌المللی سازمان و دست‌یافتن به استانداردهای بین‌المللی اشاره کرد.
[ویرایش]

۸ - ویژگی شرکت



شرکت سهامی نمایشگاههای بین‌المللی ایران که در راستای گسترش صادرات غیر نفتی، زمینۀ مناسبی را برای معرفی شرکتهای بازرگانی ایرانی فراهم می‌سازد، به‌سبب برخورداری از فضا، امکانات و تسهیلات نمایشگاهی منحصر به فرد و نیروهای متخصص، از مهم‌ترین شرکتهای بازرگانی و اقتصادی ایران به شمار می‌آید. این شرکت از طریق برپایی نمایشگاههای تخصصی و بین‌المللی تولیدکنندگان، بازرگانان داخلی و خارجی را قادر ساخته تا به عرضه و ارائۀ توانمندیهای خود، و نیز مبادلات تجاری و سرمایه‌گذاریهای مشترک بین‌المللی بپردازند. شرکت نمایشگاههای بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران در ۱۳۸۸ ش موفق به اخذ گواهی‌نامۀ ایزو ۹۰۰۱ گردید.
این شرکت در حال حاضر (۱۳۹۱ ش) با شمار زیادی از کشورهای جهان دارای تفاهم‌نامۀ همکاری نمایشگاهی متقابل است.
[ویرایش]

۹ - نمایشگاه بین‌المللی کتاب



یکی از مهم‌ترین نمایشگاههایی که تاکنون در این مکان برگزار شده، نمایشگاه بین‌المللی کتاب است. نخستین نمایشگاه بین‌المللی کتاب در ۱۳۶۶ ش در این نمایشگاه برگزار شد که تا نوزدهمین دورۀ این نمایشگاه در ۱۳۸۵ ش ادامه داشت؛ از آن تاریخ تاکنون (۱۳۹۱ ش) نمایشگاه بین‌المللی کتاب در مصلای بزرگ تهران برگزار می‌شود.
نزدیکی نمایشگاه بین‌المللی تهران به بزرگراههای اصلی شهر تهران و هتلهای آزادی و استقلال، سبب ایجاد ترافیک سنگین در زمانهای برگزاری نمایشگاههای مختلف در این مکان می‌شود.
[ویرایش]

۱۰ - پانویس


 
۱. ستوده، منوچهر، جغرافیای تاریخی شمیران، ج ۱، ص ۱۲۶- ۱۲۹، تهران، ۱۳۷۱ ش.

[ویرایش]

۱۱ - منبع



موسوی زاده، حسن، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه تهران بزرگ،"برگرفته از مقاله نمایشگاههای بین المللی جمهوری اسلامی ایران، شرکت سهامی"، ص۱۶۱۲.    


رده‌های این صفحه : شرکت های استان تهران




جعبه ابزار