• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

ده تنگه

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



ده‌تنگه deh-tange ، منطقه‌ای در فاصلۀ ۶ کیلومتری شمال غربی روستای آهار و در دامنه‌های شمالی کوه تاربیشه که اثری از آبادی یا ده و سکونتگاه در آن وجود ندارد.

[ویرایش]

۱ - کوچ اهالی به آهار



برخی از افراد کهن‌سال آهار می‌گویند که در گذشته‌های دور آبادی کوچکی در آنجا وجود داشته است، اما جمعیت آن در دهه‌های ۱۳۳۰-۱۳۴۰ ش به آهار کوچ کرده‌اند.
[ویرایش]

۲ - موقعیت جغرافیایی



ده تنگه در °۵۱ و ´۲۵ طول شرقی، و °۳۵ و ´۵۸ عرض شمالی در ارتفاع ۴۰۰‘۲متری از سطح دریا واقع است و در انتهای دره‌ای که محلیها آن را پَشکونَک می‌خوانند، جای دارد. این دره از آهار آغاز می‌شود و به سمت شمال غربی امتداد می‌یابد و اطراف آن را دهها چشمه و جویبار در بر گرفته است. مجموعۀ آب این چشمه‌ها و جویبارها شاخۀ شمال رودخانۀ آهار را تشکیل می‌دهد.
[ویرایش]

۳ - مزارع و مناطق درۀ پشکونک



مزارع و مراتع درۀ پشکونک از آهار به سمت ده‌تنگه به نامهای گل‌تنگه، اَچالِک (جای پای امام)، سَدَربند، چشمیک، زیارتگاه، زَهگاه، پَلَک و ده‌تنگه خوانده می‌شوند. در سمت جنوب این دره نیز مناطق پاوش، سرچه‌مون (سرچمن) و اَلوبند (الله‌بند) قرار دارد و ادامۀ آن به سی‌چال و دیزین می‌رسد.
[ویرایش]

۴ - مسیر درۀ پشکونک تا ده‌تنگه



طول مسیر درۀ پشکونک تا ده‌تنگه یکی از مناطق بسیار سرسبز و دست‌نخوردۀ رودبار قصران است و در سمت شمال ده‌تنگه، درۀ آهنگرک میگون قرار دارد.
[ویرایش]

۵ - منبع



پازوکی طرودی، ناصر، دانشنامه تهران بزرگ، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، برگرفته از مقاله «ده تنگه»، صفحه۸۹۵.    


رده‌های این صفحه : ده تنگه




جعبه ابزار