• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

دره کلک چال

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلک‌چال، دره \ darre-ye kolak-čāl \ ، دره‌ای واقع در قسمت شمالی درۀ گلاب‌دره، منتهی به اردوگاه کلک‌چال، میان درۀ یک‌باغ و درۀ دَرزَق نو.

[ویرایش]

۱ - موقعیت جغرافیایی



درۀ کلک‌چال در جهت شمال شرقی ـ جنوب غربی، و شیب آن به سمت درۀ گلاب‌دره است. درۀ کلک‌چال از شمال شرقی به اردوگاه کلک‌چال و از جنوب غربی به منطقۀ دوراهی درۀ وزباد از درۀ اصلی گلاب‌دره می‌انجامد.
[ویرایش]

۲ - طول مسیر و ارتفاع



طول مسیر دره در حدود ۴۰۰‘۱ متر، و اختلاف ارتفاع دو نقطۀ آغازین و پایانی آن ۶۵۰ متر است.
[ویرایش]

۳ - ویژگی‌ها



از ویژگیهای مهم این دره می‌توان به نزدیک بودن فاصلۀ عرضی دو یال چپ و راست آن اشاره کرد که این دره را بسیار باریک با تخته‌سنگهای بزرگ و با شیب تند نموده است؛ به‌گونه‌ای که بعضی از قسمتهای این دره را فقط با وسایل فنی کوهنوردی می‌توان طی کرد.
[ویرایش]

۴ - راه ورود به دره



ورود به این دره از طریق گردنۀ سرچال بزرگ و گذر از جادۀ اردوگاه به سمت دره در جنوب، همچنین از طریق ادامۀ درۀ گلاب‌دره و عبور از دوراهی درۀ وزباد به سمت راست و شمال شرقی امکان‌پذیر است.
[ویرایش]

۵ - مسیر راه‌پیمایی دره



وجود صخره‌ها و آبشارهای بلند در این دره سبب شده است که آن را جذاب و سرسخت نمایان سازد. پیمایش از کف دره در بیشتر نواحی غیرممکن و یا بسیار مشکل و خطرناک است، و برای گذر از آن، سینه‌کش یالهای چپ و راست، مسیری نسبتاً ساده و اطمینان‌بخش است. زمان پیمایش در طول دره در حاشیۀ آن نزدیک به یک‌ونیم تا دو ساعت وقت نیاز دارد.
[ویرایش]

۶ - مناطق قابل دسترسی



از طریق این دره می‌توان به اردوگاه کلک‌چال، گردنۀ گرز‌دره، قلۀ اسپیلت و حتى به قلۀ کلک‌چال دسترسی داشت.
[ویرایش]

۷ - منبع



یاسینی، مجید، دانشنامه تهران بزرگ، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، برگرفته از مقاله «کلک چال، دره»، صفحه۱۳۱۰.    


رده‌های این صفحه : دره کلک چال | دره های تهران




جعبه ابزار