• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

دره لار

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



لار، دره \ darre-ye lār \ ، دره‌ای بزرگ با طول حدود ۴۱ کمـ ، میان استان تهران و استان مازندران.

[ویرایش]

۱ - موقعیت جغرافیایی



درۀ بزرگ لار در حد فاصل قلل میانی البرز مرکزی چون خلنو و پالون‌گردن، قبله، سینه‌زا و خرسنگ در شمال غربی، و مسیل و دریاچۀ سد لار در جنوب شرقی جای گرفته است. جهت این دره از شمال غربی به جنوب شرقی، و شیب آن به سمت دریاچۀ سد لار است. ۳۸ کمـ از این دره در استان تهران واقع شده است.
[ویرایش]

۲ - ارتفاع



اختلاف ارتفاع میان دو نقطۀ شروع و پایانی این دره به حدود ۲۰۰‘۱ متر می‌رسد.
[ویرایش]

۳ - وضعیت آب



وجود کوههای معروف و بلندی که ارتفاع برخی از آنها به ۰۰۰‘۴ متر می‌رسد و همگی قسمت اعظم آب حاصل از ذوب برف خود را به این دره سرازیر می‌کنند، نیز موجب شده است تا بیشتر مواقع، این دره آب فراوانی داشته باشد.
[ویرایش]

۴ - ویژگی‌ها



فاصلۀ عرضی میان یالهای سمت راست و چپ درۀ لار به حدی زیاد است که این یالها قابل مشاهده نیستند؛ یالها خود انشعابی از خط‌الرأس کوههای بزرگ منطقه‌اند. این دره چنان زیبا و جذاب است که در طولِ سال، گردشگران و طبیعت‌دوستان زیادی از سراسر ایران به این منطقه رهسپار می‌شوند. سرسبزی، آب فراوان و کوههای مرتفع، همگی این دره را چون نگینی سبز در خود محصور کرده‌اند.
[ویرایش]

۵ - مسیر راه‌پیمایی دره



دسترسی به این منطقه به آسانی امکان‌پذیر است. راه‌پیمایی در طول این دره ساده و بسیار جذاب و لذت‌بخش است. کوهنوردان و گردشگران با وسایل مختلف، خود را به این دره می‌رسانند و از زیباییهای آن بهره‌مند می‌شوند.
[ویرایش]

۶ - قله‌های قابل دسترسی



با پیمایش در این دره به کوههای گوناگون البرز مرکزی می‌توان دسترسی پیدا کرد.
[ویرایش]

۷ - منبع



یاسینی، مجید، دانشنامه تهران بزرگ، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، برگرفته از مقاله «لار، دره»، صفحه۱۴۰۴.    







جعبه ابزار