• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

دانشگاه صنعتی مالک ‌اشتر (پردیس)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



مالک ‌اشتر (پردیس)، دانشگاه صنعتی dānešgāh-e sanºatī-ye mālek-e aštar (pardīs) ، دانشگاهی وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران، واقع در محلۀ لویزان، خیابان شهید شعبانلو، نرسیده به بزرگراه شهیدبابایی، منطقۀ ۴ شهرداری تهران
دانشگاه صنعتی مالک ‌اشتر (پردیس)
نام دانشگاه مالک ‌اشتر (پردیس)
تأسیس ۱۳۶۵ ش
ارگان وابسته وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران
کشورایران
شهرتهران
موقعیت جغرافیایی محلۀ لویزان، خیابان شهید شعبانلو، نرسیده به بزرگراه شهیدبابایی، منطقۀ ۴ شهرداری تهران.
واحدها مجتمع دانشگاهی مواد و فناوریهای ساخت؛ مجتمع دانشگاهی برق و الکترونیک؛ مجتمع دانشگاهی مدیریت و فناوریهای نرم؛ مجتمع دانشگاهی فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت؛ مجتمع دانشگاهی علوم و فناوریهای نوین؛ و پژوهشکدۀ پدافند غیرعامل


[ویرایش]

۱ - تاریخچه تاسیس



دانشگاه صنعتی مالک ‌اشتر پس از تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت فرهنگ و آموزش‌ عالی در ۱۳۶۵ ش، و با هدف اجرای پروژه‌های تحقیقاتی خاص ملی و آموزش و تربیت کارشناسان و کادر ویژۀ مورد نیاز صنایع و مراکز تحقیقاتی کشور تأسیس شد. این دانشگاه در ابتدا در شاهین‌شهر اصفهان قرار داشت، تا آنکه در ۱۳۷۸ ش به منظور افزایش دوره‌های آموزشی تحصیلات تکمیلی پژوهش‌محور و تعامل آموزش و پژوهش در صنایع موردنظر که عمدتاً در تهران مستقر بودند، مرکز این دانشگاه از شاهین‌شهر به تهران انتقال یافت.
[ویرایش]

۲ - واحدهای دانشگاه پردیس



دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران (پردیس) مشتمل بر مجتمع دانشگاهی مواد و فناوریهای ساخت؛ مجتمع دانشگاهی برق و الکترونیک؛ مجتمع دانشگاهی مدیریت و فناوریهای نرم؛ مجتمع دانشگاهی فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت؛ مجتمع دانشگاهی علوم و فناوریهای نوین؛ و پژوهشکدۀ پدافند غیرعامل است.
[ویرایش]

۳ - واحدهای دانشگاه اصفهان



همچنین دانشگاه صنعتی مالک‌اشتر اصفهان در شاهین‌شهر دربرگیرندۀ مجتمع دانشگاهی علوم کاربردی؛ مجتمع دانشگاهی علوم و فناوری زیردریا؛ دانشکدۀ مهندسی مکانیک و هوافضا؛ دانشکدۀ مهندسی مواد؛ دانشکدۀ مهندسی برق و الکترونیک؛ دانشکدۀ مهندسی صنایع؛ و دانشکدۀ علوم و مهندسی دریایی است.
[ویرایش]

۴ - پژوهشکدۀ دکتر اردشیر حسین‌پور



در ۱۳۸۷ ش، به همت اعضای انجمن علمی فیزیک این دانشگاه پژوهشکده‌ای با نام پژوهشکدۀ دکتر اردشیر حسین‌پور تأسیس شد که هم‌اکنون دو پژوهش‌سرای هسته‌ای، و اپتیک و لیزر آن به فعالیت مشغول است.
[ویرایش]

۵ - وضعیت کنونی دانشگاه



امروزه (۱۳۸۹ ش) دانشگاه صنعتی مالک اشتر با برخورداری از توانمندیها و قابلیتهای علمی و فنی لازم سازمان‌دهی فعالیتهای پژوهشی ـ آموزشی مجموعه‌های آکادمیک؛ ایجاد ارتباط سیستماتیک با مراکز علمی و دانشگاهی داخل و خارج از کشور؛ اجرای پروژه‌های تحقیقـاتی در حوزه‌هـای کاربردی ـ توسعـه‌ای ـ بنیادی؛ گسترش دوره‌های تحصیلات تکمیلیِ پژوهش‌محور و دوره‌های تخصصی کوتاه‌مدت تکنولوژی‌محور، و نیز دوره‌های کاردانی و کارشناسی خاص برای تربیت نیروی انسانی متخصص مورد نیاز کشور؛ توسعۀ اطلاع‌رسانی و انفورماتیک؛ سامان‌دهی امر جذب و انتقال تکنولوژی و خدمات علمی و فنی؛ سامان‌دهی امر استانداردسازی محصولات صنعتی؛ و تشکیل انجمنهای علمی در سطح کشور، به فعالیت خود ادامه می‌دهد.
[ویرایش]

۶ - مرکز تحقیقات فناوریهای نوین ساخت



دانشگاه صنعتی مالک ‌اشتر (پردیس) دارای مرکزی به‌نام مرکز تحقیقات فناوریهای نوین ساخت است که به اختصار «متکن» نامیده می‌شود. فعالیتهای این مرکز به‌طورکلی بر بخشهای اندازه‌گیری / کنترل کیفیت به کمک رایانه؛ طراحی به کمک رایانه؛ ساخت به کمک رایانه؛ مهندسی به کمک رایانه؛ و اتوماسیون صنعتی متمرکز است.
[ویرایش]

۷ - مستندات مقاله



http: / / moshavereh.parsehportal.com / index.php?option=com_content & view=article&id=۱۴۱۱ & Itemid=۶۹۱
www. mut.ac.ir / about / a / A_mainl.htm;www.mut.ac.ir / moa / mainMo.htm
www.mut.ac.ir / mutsite / index.htm; www.mut.ac.ir / ta / matcan / Maint۱.htm
[ویرایش]

۸ - منبع



موسوی زاده، حسن، دانشنامه تهران بزرگ، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، برگرفته از مقاله «مالک اشتر (پردیس)، دانشگاه صنعتی»، صفحه۱۴۸۲.    







جعبه ابزار