• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

چشمه گارا

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



گارا، چشمه češme-ye gārā ، یا هفت‌حوض، چشمه‌ای در فاصله‌ای اندک از آبشار چال‌ مگس واقع در انتهای دره دارآباد
چشمه گارا
اطلاعات کلی
نامچشمه گارا
نام دیگرهفت‌حوض
کشور ایران
استان تهران
بخشانتهای دره دارآباد


[ویرایش]

۱ - مسیرهای دسترسی



برای رسیدن به این چشمه باید از تنگه دارآباد سراسر راه را به موازات رودخانه دارآباد پیمود و از سربند غلاک و دوراهی آبشار کبوترخوان و چشمه‌ چهان گذشت. پیش از رسیدن به آبشار چال‌مگس راه به دو شاخه تقسیم می‌شود: راه سمت راست به چشمه کلنو و راه سمت چپ به چشمۀ گارا منتهی می‌شود. از این دوراهی تا آخرین پیچ راه که به آبشار چال‌مگس می‌رسد، پیش از پایین رفتن از چند صخرۀ کوتاه و بلند به آبشار چال‌مگس می‌رسیم که چشمۀ گارا یا هفت‌حوض در فاصلۀ اندکی در شمال آن قرار دارد.
[ویرایش]

۲ - اولین آبگیر این مکان



اولین حوضچه یا آبگیر این مکان، حوضچۀ آبی به طول و عرض ۷×۵ متر و عمق حدود یک متر با آب بسیار زلال و شفاف است که در فاصلۀ گودیِ کاسه‌مانندِ میان دو صخره واقع است. سرعت جریان آبی که از حوضچۀ بالایی به حوضچۀ پایینی می‌رسد، بسیار زیاد است و در مسیر خود دو شکاف عمیق در طول صخره ایجاد کرده است.
در فاصلۀ میان حوضچۀ اول و دوم مسیر کاملاً صخره‌ای و پرشیب با سنگ‌های ریزشی است و تنها راه عبور از این محل و دسترسی به حوضچۀ سوم، با آویزان ـ شدن و دست به سنگ شدن از روی صخره‌های بزرگ میسر است. عمق آب حوضچۀ سوم زیاد نیست و کمتر از یک متر است، اما زلال و شفاف است.
[ویرایش]

۳ - اطراف چشمه



دور تا دور حوضچه‌های گارا را صخره‌های بلند و عمودی احاطه کرده‌اند. حوض چهارم پرآب و همراه با گل‌ولای فراوان است و حوض‌های پنجم و ششم با سنگ‌های ریز و درشت سنگ‌چین شده‌اند. برای رسیدن به آخرین حوضچه (حوض هفتم) باید از میان آب حوضچۀ ششم گذشت، در حالی‌که آب تا سر زانو بالا می‌آید و باید از صخرۀ صاف و بسیار لغزنده‌ای با دست به سنگ ـ شدن بالا رفت تا به حوضچۀ هفتم رسید. این ۷حوض را محلی‌ها گارا می‌خوانند.
[ویرایش]

۴ - منبع



صفری، سیما، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه تهران بزرگ، برگرفته از مقاله «چشمه گارا»، ص۱۳۵۱.    


رده‌های این صفحه : چشمه های تهران




جعبه ابزار