• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

دریاچه خرس چال

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



خرس‌چال، دریاچه daryāče-ye xers-čāl ، دریاچه‌ای کوهستانی و فصلی در البرز میانی، واقع در محدودۀ بخش رودبار قصران
دریاچه خرس چال
مشخصات مکان
نامدریاچه خرس چال
کشور ایران
استان تهران
شهرستان رودبار قصران


[ویرایش]

۱ - راه‌های دسترسی



برای دسترسی بـه ایـن دریاچه بایـد در جادۀ کرج ـ چالوس در محل گچسر، وارد جادۀ گاجره در سمت راست شد و پس از پیمودن چند کیلومتر، در نزدیکی پایگاه محیط‌بانی وارد جاده‌ای خاکی شد که به وارنگ‌ رود می‌رسد. بعد از ساعتی راه‌پیمایی در این مسیر، به دوراهی و مرتع شیرکمر و سپس به پیچ اصلی رودخانه‌ای در نزدیکی مرتع سکه‌نو، و آن‌گاه با عبور از رودخانه و در پیش گرفتن مسیر پاکوب موجود، به گوسفندسرای سکه‌نو خواهیم رسید.
از آنجا باید مسیر مالرو موجود را ادامه داد و پس از عبور از یک سربالایی و سپس یک سراشیبی، به کنار رودخانه رسید؛ با عبور از آن، باید راه را دوباره در سمت چپ رودخانه پیمود تا آنکه پس از حدود یک ساعت و نیم، به آخرین گوسفندسرا که متعلق به چوپانان فشمی است، برسیم.
با ادامۀ مسیر پس از دو ساعت به رودخانه دوآب خلنو خواهیم رسید؛ کنار این رودخانۀ خروشان محل مناسبی برای شب‌مانی است. پس از عبور از رودخانه، وارد مسیر پرشیب دره یخی هرز کوه می‌شویم و پس از پیمودن حدود یک ساعت راه در سمت جنوب، به یک یال پرشیبِ شن‌اسکی می‌رسیم؛ آن‌گاه از مسیر منحرف شده و با زیگزاگ‌هایی خود را به یک یالِ کم‌شیب‌تر می‌رسانیم.
پس از دو ساعت کوه‌پیمایی، به دامنه‌های کوه خرس‌چال نزدیک خواهیم شد. سینه‌ کش کوه از این نقطه به‌صورت پهنۀ مسطحی با شیب تند، تا کوه دال‌کولی امتداد می‌یابد و بر روی آن معمولاً در طول سال نقابی برفی وجود دارد. پس از عبور از چند تپه‌ماهور نزدیک به ریشۀ کوه خرس‌چال در یک فرورفتگی، دریاچۀ خرس‌چال نمایان می‌شود.
[ویرایش]

۲ - آب دریاچه



آب این دریاچه بسیار سرد است. دریاچۀ خرس‌چال، دریاچه‌ای فصلی است و پس از ذوب‌شدن برف‌های بلندی‌های اطراف آن کاملاً خشک می‌گردد.
[ویرایش]

۳ - منبع



رودکی، میثم، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه تهران بزرگ، برگرفته از مقاله «دریاچه خرس چال»، ص۸۰۵.    


رده‌های این صفحه : دریاچه های تهران




جعبه ابزار