• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

پیست اسکی دربندسر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



دربندسر، پیست اسکی pīst-e eskī-ye dar-band-sar ، پیستی واقع در میانۀ درۀ دربندسر و شمشک
|میانگین‌دما ::||سال‌شهرشدن:
پیست اسکی دربندسر
pist-e eski-ye dar-band-sar
پیست اسکی دربندسر
اطلاعات کلی
نام‌رسمی پیست اسکی دربندسر
استان تهران
شهرستان شمیرانات
اطلاعات‌جغرافیایی
ارتفاع پایین‌ترین نقطه از سطح دریا ۶۰۰‘ ۲ متر، بلندترین نقطۀ آن ۰۵۰‘ ۳ متر
طول فصل اسکی از میانه‌های آذر تا روزهای پایانی فروردین ماه
اطلاعات‌شخصیت‌ها
پیش‌کسوت‌ها اسماعیل ساوه شمشکی، آوانس مگردومیان و رضا بازرگان‌نیا
اطلاعات‌شهری
تجهیزات یک دستگاه تله‌سی‌یژه دونفره؛ یک دستگاه تله‌سی‌یژ چهارنفره؛ یک دستگاه تله‌اسکی بشقابی؛ یک دستگاه تله‌کابین ۱۲ نفره و یک سیستم کامل تولید برف مصنوعی.
سال احداث ۱۳۵۷ ش
سال افتتاح ۱۳۶۰ ش


[ویرایش]

۱ - تاریخچه



در ۱۳۵۷ ش تعدادی از قهرمانان، مربیان و پیش‌کسوتان ورزش اسکی، با کمک اهالی روستاهای دربندسر و شمشک، اقدام به احداث و تأسیس پیست اسکی‌ای در قسمت جنوب غربی روستای دربندسر کردند. از همان سال اقدامات اولیه برای خرید یک دستگاه تله‌سی‌یژ دونفره از کشور فرانسه صورت پذیرفت و هم‌زمان نقشۀ مسیر پیست تهیه و موقعیت ایستگاه‌ها نیز بررسی و مشخص شد.
کار نصب و راه‌اندازی نخستین دستگاه بالابر تا سال ۱۳۶۰ ش به‌طول انجامید. پیست اسکی دربندسر در زمستان همان سال به‌طور رسمی افتتاح شد و مورد استفادۀ اسکی‌بازان قرارگرفت. در دهۀ ۱۳۷۰ ش مسئولان پیست اسکی دربندسر، به‌دنبال استقبال فراوان اسکی‌بازان از این پیست، با خرید زمین‌های هم‌جوار درصدد توسعۀ این مکان ورزشی برآمدند و کار توسعۀ آن تا سال‌ها بعد ادامه یافت.
[ویرایش]

۲ - توسعه پیست



ازجمله اقداماتی که برای توسعۀ پیست صورت گرفته است، می‌توان به این موارد اشاره کرد: خرید ماشین‌های برف‌کوب، نصب و راه‌اندازی یک دستگاه تله‌سی‌یژ چهارنفره با ظرفیت دو هزار نفر در ساعت و یک دستگاه تله‌اسکی بشقابی با ظرفیت ۴۰۰ نفر در ساعت، افزایش مساحت پارکینگ، نصب دستگاه ژنراتور مولد برق ۴۰۰ کیلوواتی، و تسطیح و ایمن‌سازی پیست اسکی به‌منظور قرارگرفتن آن در ردیف پیست‌های اسکی بین‌المللی، تهیۀ یک دستگاه تله‌کابین ۱۲ نفره به طول ۸۳۰‘۱ متر با تعداد ۵۷ کابین و ظرفیت ۵۰۰‘ ۳ نفر در ساعت، و همچنین تهیۀ یک سیستم کامل تولید برف مصنوعی برای جبران کمبود برف در برخی از قسمت‌های پیست، به‌ویژه در روزهای گرم و کم‌بارش.
[ویرایش]

۳ - برنامه‌های آیندۀ پیست



از دیگر برنامه‌های آیندۀ این پیست می‌توان به این موارد اشاره کرد: طرح اتصال پیست دیزین به دربندسر و شمشک از طریق درۀ محمودچال، احداث هتل و تجهیزات مناسب آن در یک طرف دره و اضافه نمودن طرف دیگر دره به محدودۀ پیست اسکی، ساخت استخر و سونا در محل هتل پیست، راه‌اندازی مسیر دوچرخۀ کوهستان و پیست آموزشی اسکی اختصاصی دربندسر در کنار پیست مسابقه.
[ویرایش]

۴ - امکانات پیست



پیست دارای دو رستوران است که یکی در کنار پیست مبتدی، و دیگری در قلۀ پیست واقع است. بهداری پیست از دیگر امکاناتی است که در کنار پیست قرار دارد. این پیست دارای یک مدرسۀ اسکی است که زیرنظر هیئت اسکی تهران اداره می‌شود. در این مدرسه مربیان رسمی فدراسیون اسکی، علاقه‌مندان به این ورزش را از سطح مبتدی تا پیشرفته آموزش می‌دهند. پایگاه قهرمانی واقع در طبقۀ فوقانی مدرسۀ اسکی دارای چند سوئیت است که برای اسکان تیم‌های ملی و شهرستانی در زمان برپایی اردوها از آن استفاده می‌شود.
[ویرایش]

۵ - موقعیت جغرافیایی



ارتفاع پایین‌ترین نقطۀ پیست اسکی دربندسر از سطح دریا ۶۰۰‘ ۲ متر، و بلندترین نقطۀ آن ۰۵۰‘ ۳ متر است. طول فصل اسکی در این پیست از میانه‌های آذر تا روزهای پایانی فروردین ماه است.
در پیست اسکی دربندسر همه ساله مسابقات مختلف اسکی در رشته‌های آلپاین و اسنوبرد برگزار می‌شود. یکی از مهم‌ترین این مسابقات، مسابقه‌ای موسوم به «گراندپری» است که در دهۀ اول اسفند هر سال، و به‌منظور بزرگداشت مقام ۳ نفر از پیش‌کسوتان اسکی به نام‌های اسماعیل ساوه شمشکی، آوانس مگردومیان و رضا بازرگان‌نیا، در این مکان برگزار می‌گردد.
[۱] بلوکات (مسئول پیست اسکی دربندسر)، مصاحبه با مؤلف.

[ویرایش]

۶ - پانویس


 
۱. بلوکات (مسئول پیست اسکی دربندسر)، مصاحبه با مؤلف.

[ویرایش]

۷ - منبع



صفری، سیما،مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه تهران بزرگ، برگرفته از مقاله «پیست اسکی دربندسر»، ص۸۵۷.    







جعبه ابزار