• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

شهدای چیذر (موزه)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



موزه‌ای واقع در بزرگراه آیت‌الله صدر، خیابان معصومی، میدان چیذر، طبقۀ فوقانی امامزاده علی‌اکبر.

[ویرایش]

۱ - تاریخچه



موزۀ شهدای چیذر با مساحتی حدود ۷۰۰ مـ۲ (۵۰۰ مـ ۲ سالن نمایش و ۲۰۰ مـ۲ فضاهای مشاع و بخش اداری)، در ۱۳۷۶ ش از سوی بنیاد شهید انقلاب اسلامی تأسیس شد. این موزه خاص شهدای منطقۀ چیذر است و وسایل و آثار ۵۶۰ شهید در غرفه‌ها و مخزن آن نگهداری می‌شود. آثار و اشیاء متعلق به شهیدانی چون مرتضی آوینی، حسین فهمیده، سپهبد علی صیاد شیرازی و حجت الاسلام شاه‌آبادی که در گلزار شهدای چیذر مدفون نیستند، اما از اهالی همین محل بوده‌اند، در این موزه گرد آمده است. فراهم‌آوردن زمینه‌های مناسب برای گسترش فرهنگ شهید و شهادت، و برنامه‌ریزی برای حفظ و نگهداری اصولی آثار فرهنگی و هنریِ مرتبط با موضوع شهادت، ازجملۀ اهداف موزۀ شهدای چیذر است.
[ویرایش]

۲ - بخش های موزه




۲.۱ - سالن نمایش آثار و اشیاء شهدا


این بخش مختص نمایش آثار شهدای ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران است. روش ارائۀ آثار به‌سبب محدودیت فضا و همچنین عدم امکان عرضۀ هم‌زمان آثار کلیۀ شهدا به صورت ادواری است. در این گلزار آثار شهیدان نوریان (فرمانده اطلاعات و گردان تخریب)، عبدالحمید شاه‌حسینی، و حبیب‌الله چیذری به نمایش درآمده است.

۲.۲ - بخش شهدای ترور


در این بخش، عکسها، زندگی‌نامه و شرح فعالیتهای شیخ فضل‌الله نوری به همراه یک اثر هنری مفهومی دربارۀ شهادت او به نمایش گذاشته شده است.

۲.۳ - سالن آمفی‌تئاتر


این سالن با ظرفیت حدود ۱۰۰ تن، محل برگزاری همایشها، سمینارها، یادواره‌ها و دیگر مراسم فرهنگی است. در این سالن، فیلمهای مستند و نماآهنگهایی در حوزۀ ایثار و شهادت برای بازدیدکنندگان پخش می‌شود.

۲.۴ - اتاق مدیریت و راهنمای موزه


امور اداری و هماهنگی برای راهنمایی بازدیدکنندگان داخلی و خارجی در این بخش انجام می‌شود.

۲.۵ - ویترین تمبر


این ویترین به‌طور مجزا به نمایش تمبرهایی با موضوع شهید و شهادت اختصاص دارد.

۲.۶ - بخش آثار هنری استاد رحمتی


در این بخش، شماری تندیس و چیدمان مدرن و مفهومی از آثار استاد رحمتی به نمایش درآمده است.

۲.۷ - کتابخانه و سالن مطالعه


این کتابخانه با حدود ۰۰۰‘۴ جلد کتاب دایر است.

۲.۸ - غرفۀ امام خمینی (ره)


این غرفه با نمایش عکسهای کودکی و نوشته‌های امام خمینی (ره) و ماکتی از جماران، به معرفی بنیان‌گذار جمهوری اسلامی اختصاص دارد.
[ویرایش]

۳ - منابع



دانشنامه تهران بزرگ، مرکز دائره المعارف بزرگ اسلامی


رده‌های این صفحه : موزه




جعبه ابزار