• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

بیمارستان بقیة الله (عج)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



بقیةالله (عج)، بیمارستان bīmārestān-e baqiyyat-ol-lāh ، بیمارستانی دولتی و فوق‌تخصصی در خیابان ملاصدرا، واقع در محدودۀ شهرداری منطقۀ ۳ تهران. این بیمارستان به‌عنوان مرکز آموزشی ـ درمانی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله الاعظم (عج) مشغول به فعالیت است. 
بیمارستان بقیة الله (عج)
مشخصات مکان
نامبیمارستان بقیة الله (عج)
کشور ایران
استان تهران
موقعیت خیابان ملاصدرا
زمان تاسیس ۱۳۶۴ ش
زمینه فعالیت این بیمارستان به‌عنوان مرکز آموزشی ـ درمانی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله الاعظم (عج) مشغول به فعالیت است.
بخش‌ها همودیالیز، پیوند کلیه، داخلی مردان، داخلی زنان، جراحی مردان و زنان، اعصاب و روان مردان و زنان و .....
مختصات جغرافیایی
وسعت۷۰ هـزار مـ۲



[ویرایش]

۱ - سال تاسیس



ساخت این بیمارستان از ۱۳۵۵ ش آغاز شد و با انقلاب اسلامی، وقفه‌ای در آن به وجود آمد، اما سرانجام این بیمارستان در ۱۳۶۴ ش، به بهره‌برداری رسید. ساخت این بیمارستان از ۱۳۵۵ ش آغاز شد و با انقلاب اسلامی، وقفه‌ای در آن به وجود آمد، اما سرانجام این بیمارستان در ۱۳۶۴ ش، به بهره‌برداری رسید.
[ویرایش]

۲ - مساحت و ویژگی بیمارستان



امروزه (۱۳۹۰ ش)، مساحت بیمارستـان ۷۰ هـزار مـ۲ است که به صورت ۳ یال به هم پیوسته در ۱۵ طبقه متمرکز شده، و افزون بـر اعیـان، دارای تقریباً ۴۰ هزار مـ۲ عرصه و محوطۀ فضای سبز است.
[ویرایش]

۳ - موقعیت جغرافیایی



این بیمارستان از شمال به خیابان ملاصدرا، از جنوب به ستاد مرکزی دانشگاه بقیة‌الله (عج)، از غرب به خیابان خوارزمی، و از شرق به خیابان شیخ بهایی منتهی می‌شود.
[ویرایش]

۴ - ویژگی و امکانات درمانگاه بیمارستان



بیمارستان بقیة الله افزون بر بنای اصلی، دارای درمانگاهی مجهز با مساحت ۰۰۰‘۸ مـ۲ است که ۵۷ بخش بستری، ۷۲۲ تخت ثابت، ۶۳۳ تخت فعال و ۲۲ اتاق عمل دارد و به سبب تنوع و تعدد خدمات درمانی روزانه به طور متوسط، پذیرای ۰۰۰‘ ۳ مراجعه‌کنندۀ سرپایی است.
[ویرایش]

۵ - ماموریت بیمارستان



مأموریت اولیۀ بیمارستان بقیةالله (عج)، ارائۀ خدمات بهداشتی و درمانی به کارکنان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و خانوادۀ آنان بود، اما با تأسیس دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله (عج) در دهۀ ۱۳۷۰ ش، مأموریت آموزش و تربیت کادر پزشکی، از سطوح کاردانی تا فوق‌تخصصی نیز به این مرکز محول شد. در حال حاضر، این مرکز افـزون بر ارائۀ خدمات بهداشتی ـ درمانی به کارکنان سپاه پاسداران و خانوادۀ آنان، به دیگر کارکنان نیروهای مسلح و خانوادۀ آنان، نیز خدمت‌رسانی می‌کند. امروزه این بیمارستان به‌عنوان یک مرکز آموزشی، درمانی و پژوهشی، به‌سبب داشتن فعالیتهای آموزشی و تحقیقاتی با دیگر مراکز مهم علمی و پژوهشی کشور و مراکز علمی بین‌المللی تعاملات علمی ـ پژوهشی نیز دارد.
[ویرایش]

۶ - بخشهای بیمارستان



برخی بخشهای موجود در این بیمارستان عبارت‌اند از: همودیالیز، پیوند کلیه، داخلی مردان، داخلی زنان، جراحی مردان و زنان،اعصاب و روان مردان و زنان، نورولوژی و طب فیزیکی مردان و زنان، اطفال، نوزادان، ارتوپدی، اورولوژی مردان و زنان، جراحی عروق ـ ترمیمی ـ توراکس مردان، جراحی عمومی مردان و زنان، بخش مراقبتهای ویژه قلبی، داخلی قلب مردان و زنان، آنژیوگرافی قلب (کت لب)، بخش مراقبتهای ویژه قلبی،زنان و زایمان، نورولوژی و طب فیزیکی مردان، اورژانس مردان و زنان، سنگ‌شکن کلیه، اکوکاردیوگرافی ازوفاژیال، شیمی درمانی،تنفس مکانیکی، آندوسکوپی ـ کلونسکوپی ـ برونکوسکوپی، روان‌شناسی،کاردرمانی، و کلینیک کاردرمانی.
[ویرایش]

۷ - طرفین قرارداد با بیمارستان



همچنین امروزه افزون بر نیروهای مسلح، بالغ بر ۴۰ سازمان و شرکت و بیمه طرف قرارداد این بیمارستان‌اند و بیمه‌گزاران آن مراکز می‌توانند از خدمات بهداشتی، درمانی، تخصصی و فوق‌تخصصی این مرکز درمانی بهره‌مند شوند.
[ویرایش]

۸ - مرکز اداره کننده بیمارستان



این بیمارستان همراه با بیمارستانهای قلب جماران و نجمیه و مرکز تخصصی دندان‌پزشکی امام خمینی (ره) زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج) اداره می‌شود.
[ویرایش]

۹ - ماده ۱۲ اساسنامه بیمارستان



طبق مادۀ ۱۲ اساسنامۀ این دانشگاه، مسئولان بیمارستانهای وابسته به آن ازجمله بیمارستان بقیةالله (عج) مطابق دستورالعمل انتصابات سپاه پاسداران و به پیشنهاد فرمانده دانشگاه به مدت ۳ سال منصوب می‌شوند و عزل آنان نیز با پیشنهاد فرمانده دانشگاه و مطابق دستورالعمل انتصابات است. دانشگاه می‌تواند با تصویب فرمانده کل سپاه از مقدورات بیمارستانهای تابعۀ نیروهای در رابطه با امور آموزشی مربوط استفاده کند.
[۱] «اساسنامۀ دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج)»، انجمنهای ایران پردیس (مل‌ ).
[۲] «بخشهای بستری»، «بیانیۀ رسالت بیمارستان بقیة الله اعظم (عج)»، «تاریخچۀ بیمارستان»، بیمارستان بقیة الله اعظم (مل‌ ).
[۳] دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله (عج) (نک‌ : مل‌ ).
[۴] Baq, www.baq.ir/ index.php?option=com_content & view=article&id=۵۲&Itemid=۶۷ (acc. Jan. ۱, ۲۰۱۱)
[۵] Bmsu, www.bmsu.ac.ir/ Services/ Departments/ ?ObjId=۱۹۵&PageId=۱۹۸ (acc. Jan. ۱, ۲۰۱۱)
[۶] IranPardis, www.iranpardis.com/ thres۸۲۶۳۲.html (acc. Jan. ۱, ۲۰۱۱)

[ویرایش]

۱۰ - پانویس


 
۱. «اساسنامۀ دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله (عج)»، انجمنهای ایران پردیس (مل‌ ).
۲. «بخشهای بستری»، «بیانیۀ رسالت بیمارستان بقیة الله اعظم (عج)»، «تاریخچۀ بیمارستان»، بیمارستان بقیة الله اعظم (مل‌ ).
۳. دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله (عج) (نک‌ : مل‌ ).
۴. Baq, www.baq.ir/ index.php?option=com_content & view=article&id=۵۲&Itemid=۶۷ (acc. Jan. ۱, ۲۰۱۱)
۵. Bmsu, www.bmsu.ac.ir/ Services/ Departments/ ?ObjId=۱۹۵&PageId=۱۹۸ (acc. Jan. ۱, ۲۰۱۱)
۶. IranPardis, www.iranpardis.com/ thres۸۲۶۳۲.html (acc. Jan. ۱, ۲۰۱۱)

[ویرایش]

۱۱ - منبع



موسوی زاده،حسن،مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه تهران بزرگ،برگرفته از مقاله «بقیة الله (عج)، بیمارستان» ص۵۳۲.    


رده‌های این صفحه : بیمارستان های تهران




جعبه ابزار